Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Brugvoegen

Brugvoegen zijn een afdichtingssysteem dat wordt toegepast bij sterk werkende voegen. Brugvoegen worden voornamelijk toegepast voor het duurzaam afdichten van betonnen galerij- en balkonelementen onderling en bij de aansluitingen met het gebouw. Brugvoegen zijn een duurzame afdichting die veelal wordt gerealiseerd door middel van het aanbrengen van een traditionele kitvoeg op rugvulling.

De toepassing van brugvoegen

Brugvoegen kunnen sterk werkende voegen duurzaam afdichten en gecompliceerde lekkages verhelpen. Daarom worden brugvoegen toegepast om dilatatievoegen, in (prefab) betonnen galerij- en balkonelementen, aan de bovenzijde duurzaam af te dichten.

Het toepassen van brugvoegen moet de duurzame vervormingen en thermische belasting van materialen op kunnen vangen. Daarnaast moeten brugvoegen bestand zijn tegen continue waterbelasting door plassen water en andere weersinvloeden. Goed aangebrachte brugvoegen zorgen voor een waterdichte afsluiting en voorkomen vochtproblemen en lekkages. Zonder een goede voegafdichting kan lekwater namelijk via de consoles een woning binnendringen en allerlei schade aanrichten. Bovendien moeten goed aangebrachte brugvoegen zeer goed bestand zijn tegen zowel mechanische als puntbelastingen, bijvoorbeeld door naaldhakken.

Het plaatsen van brugvoegen

Het aanbrengen van brugvoegen is een specialistisch werk dat niet door zomaar iedereen kan worden gedaan.. Bij Eurokit hebben we jarenlange ervaring met het plaatsen en renoveren van brugvoegen. Onze vakmensen beschikken over juiste kennis en ervaring wanneer het gaat om brugvoegen. Bij ons kunt u dan ook rekenen op een objectief en kundig advies. Wij werken graag nauw samen met onze opdrachtgevers, zodat alles op de bouwplaats snel en efficiënt verloopt. Dit voorkomt vertraging van uw project. 

Bij industriële vloeren die vloeistofdicht moeten zijn kunnen wij voldoen aan de speciale eisen die hieraan gesteld worden, bijvoorbeeld door oliebestendige kit te gebruiken.

Meer weten over brugvoegen?

Wilt u meer informatie over het aanbrengen en/of renoveren van brugvoegen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze technische specialisten staan u graag te woord.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat