Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Epoxy

Wat is epoxy?

Epoxy is een uitzonderlijk en zeer taaie hars welke bestaat uit twee componenten (hars en harder). Epoxy begint in eerste instantie als vloeistof die door middel van een chemische reactie overgaat in een vaste vorm. Tijdens dit uithardingsproces verkrijgt epoxy zijn uitzonderlijke en superieure eigenschappen op het gebied van weerstand tegen water, oliën, chemicaliën en andere stoffen.

Toepassing van epoxy

Epoxy is een zeer veelzijdig product welke mechanisch zeer sterk is. Daarnaast is epoxy in zijn vaste vorm zeer goed bestand tegen water en chemicaliën. Daarnaast heeft epoxy gedurende de overgang van vloeibaar naar vast een zeer goed hechtingsvermogen waardoor het zich op vrijwel iedere ondergrond goed kan hechten. Hierbij valt te denken aan materialen zoals hout, metaal, aluminium, polyester, de meeste kunststoffen, beton, steen enz. Epoxy is praktisch geurloos en, wanneer het is uitgehard is, veilig voor zowel mens, dier als plant. Deze eigenschappen maken epoxy een zeer veelzijdig product welke op verschillende manieren toegepast kan worden.

Epoxy combineert een tweetal essentiële componenten. Dit zijn een hars component en een harder. Wanneer deze componenten worden samengebracht en goed worden gemengd ontstaat er een onomkeerbare chemische reactie waardoor epoxy ontstaat. Aangezien er kan worden gevarieerd met de samenstelling van epoxy kunnen er een epoxy worden ontwikkeld voor specifieke taken. Zo kan epoxy worden toegepast als vloercoating, maar ook als voegmiddel. Eurokit specialiseert zich in de toepassing van epoxy als voegmiddel.

Epoxy wordt voornamelijk toegepast voor het afdichten van voegen in de industrie, grootkeukens, zwembaden, badkamers, toiletruimtes, glastegels, glasmozaïek en andere natte of droge ruimten waar hygiëne van belang is.

De voordelen van epoxy

De toepassing van epoxy kent de volgende voordelen:

  • Epoxyvoegen geven nauwelijks krimp
  • Epoxy is zo goed als reukloos
  • Epoxy heeft een zeer goed hechtingsvermogen op verschillende ondergronden
  • Uitgeharde epoxy is waterdicht
  • Uitgeharde epoxy is zeer goed bestand tegen oliën, chemicaliën en allerlei zuren.

Epoxy en Eurokit

Eurokit heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van kitafdichtingen en epoxyvoegen. Het aanbrengen van epoxyvoegen doen wij voor chemische bedrijven, zwembaden, milieu- en infrabedrijven maar bijvoorbeeld ook in grootkeukens. Onze technische specialisten hebben al ruim dertig jaar ervaring op gebied van zowel epoxy als kitwerk. Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze technische specialisten voorzien u graag van meer informatie. Ook voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van epoxy kunt u altijd contact met ons opnemen.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat