Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Epoxyvoegen

Wat zijn epoxyvoegen?

Epoxyvoegen zijn voegen die gevuld zijn met een twee componenten voegvulling om deze voegen duurzaam af te dichten. Epoxyvoegen wordt ook wel epoxy-voegwerk of twee componenten voegwerk genoemd.

Epoxyvoegen worden voornamelijk aangebracht in ruimtes waarin het voegwerk aan bepaalde eisen moet voldoen en bestand moet zijn tegen bijvoorbeeld extreme temperaturen of agressieve zuren. Om deze voegen op een duurzame wijze af te kunnen dichten wordt een voegmiddel op basis van epoxy harsen gebruikt. Deze epoxyvoegen hechten zich zeer goed op vrijwel iedere ondergrond en zijn mechanisch zeer sterk. Het aanbrengen van epoxyvoegen is dan ook geen gemakkelijke klus. Dit is een specialistisch werk dat op de juiste wijze dient te worden uitgevoerd zodat de epoxyvoegen niet hun superieure eigenschappen verliezen tijdens het uithardingsproces.

De voordelen van epoxyvoegen

  • Epoxyvoegen kennen de volgende voordelen ten opzichte van andere voegvullingen:
  • Epoxyvoegen zijn vloeistofdicht
  • Zeer goed bestand tegen chemicaliën;
  • Zeer goed bestand tegen hoge drukreiniging;
  • Er is geen indringing van vuil mogelijk;
  • Epoxyvoegen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar

Epoxyvoegen toepassingen

Door de, hiervoor genoemde, voordelen zijn epoxyvoegen uitermate geschikt voor de toepassing in ruimten waar het voegwerk bestand dient te zijn tegen water, zware belasting door hoge waterdruk, extreme temperaturen, agressieve zuren of allerlei verschillende chemicaliën. Door de voegen te voorzien van epoxy ontstaan er supersterke en beschermende epoxyvoegen die bestand zijn tegen al deze factoren. Epoxyvoegen worden veelal aangebracht in industriële ruimten, grootkeukens, zwembaden, sauna’s en andere vochtige ruimten. Ook worden laboratoria, garagebedrijven en slagerijen vaak voorzien van epoxyvoegen. Tevens kunnen ook toiletten en badkamers worden voorzien van epoxyvoegen. Daarnaast is epoxy ook nog eens in vele kleuren verkrijgbaar waardoor in iedere ruimte van de juiste kleur kan worden voorzien. Dit zorgt voor een mooie frisse uitstraling van de voegen die perfect aansluit op de desbetreffende ruimte.

Epoxyvoegen door Eurokit

Eurokit heeft ruim dertig jaar ervaring met betrekking tot kitwerk en epoxyvoegen.  Door deze jarenlange ervaring in dit vakgebied weten wij precies hoe wij kunnen voldoen aan uw behoeften. Dagelijks zijn onze VCA gecertificeerde applicateurs bezig met epoxyvoegen door heel Nederland. Onze opdrachtgevers bestaan uit grote bouwbedrijven, industriële bedrijven en zelfs zwembaden.

Wanneer u meer informatie wilt ontvangen over onze dienstverlening of vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte voor het aanbrengen van epoxyvoegen kunt u bij ons terecht.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat