Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Kitvoeg aanbrengen

Een kitvoeg aanbrengen is een zeer belangrijk en secuur klusje dat niet zomaar even door iedereen gedaan kan worden. Een kitvoeg aanbrengen is namelijk niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Het vergt toch enige handigheid en ervaring van de kitter. Daarnaast kunnen er lekkages en ander schades ontstaan wanneer de kitvoegen niet op de juiste wijze zijn aangebracht. Het aanbrengen van de kitranden dient dus op de juiste wijze en met het juiste materiaal te gebeuren. Een kitvoeg aanbrengen is dus echt vakwerk.

Hoe moet je kitvoeg aanbrengen?

Een kitvoeg aanbrengen is een proces van dat in aantal stappen wordt gedaan. Voordat de kitvoeg kan worden aangebracht dient de voeg eerst goed te worden schoongemaakt en ontvet. Dit is vooral van groot belang wanneer de kitvoeg is verwijderd en er vervolgens nieuwe wordt aangebracht. Wanneer dit niet gebeurt kan het zijn dat de kit zich door het achterblijvende vuil niet goed aaan de ondergrond kan hechten.

Wanneer de voegen goed schoon is gemaakt en droog is kan het kitvoeg aanbrengen beginner. Het aftapen van weerszijden van de voeg is daarbij de eerste stap. Vervolgens dient het kitpistool te worden klaargemaakt. Voordat de kitkoker in het kitpistool geplaats kan worden is het van belang om de spuitmond van de kitkoker net zo breed af te snijden als de voeg. Dit dient in een hoek van 45 graden te worden gedaan, omdat tijdens het aanbrengen van de kitvoeg het kitpistool ook in een hoek van 45 graden moet worden gehouden.

Wanneer het kitpistool is klaargemaakt kunnen de nieuwe kitvoeg worden aangebracht. Dit moet zeer zorgvuldig gebeuren door het kitpistool in het midden van de voeg te houden en de kit in het midden van de voeg tegen de bodem aan te spuiten. Door op deze wijze te werk te gaan krijgt de kit voldoende tegendruk en wordt het tegen de zijkanten van de voeg aangedrukt, waardoor de voeg goed wordt gevuld met de kit. Dit kan worden gecontroleerd door tijdens het spuiten te kijken of de kit voor de spuitmond uit loopt.

Nadat het kitvoeg aanbrengen voltooid is moet deze glad en strak worden afgewerkt. Het afwerken van de aangebrachte kit kan worden gedaan door, met behulp van een kitlepel of met je wijsvinger vinger die is natgemaakt met zeepwater, de overtollige kit weg te halen en de kitvoeg glad te strijken. Vervolgens kan de afplaktape worden verwijderd en is het kitvoeg aanbrengen afgerond

Kitvoeg aanbrengen door Eurokit

Ons kitbedrijf is al sinds 1984 gespecialiseerd in kitwerk. Een kitvoeg aanbrengen op iedere ondergrond is voor onze kitters dan ook geen enkel probleem. Wij beschikken over het juiste professionele materiaal in iedere gewenste kleur voor alle ondergronden. Niet alleen voor het aanbrengen van kit maar ook voor het verwijderen van kit of advies kunt u bij ons terecht. Wilt u meer informatie over al onze mogelijkehden of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag!

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat