Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Kitvoeg verwijderen

Kitvoeg verwijderen wordt gedaan omdat de huidige kit beschadigd is geraakt. De kitvoeg kan bijvoorbeeld gescheurd zijn, afbrokkelen of zelfs gaan schimmelen. Wanneer dit het geval is dan is het verstandig om de kitvoeg te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te brengen. Uw kitvoeg verwijderen en opnieuw aanbrengen kan namelijk lekkages en gevolgscahde voorkomen. Bovendien ziet het er ook een stuk mooier uit.

Oude kitvoeg verwijderen

Een kitvoeg verwijderen is alleen mogelijk door in eerste instantie gebruik te maken van de mechanische wijze. Oftewel het gebruiken van een klein scherp afbreekmesje (bijvoorbeeld een stanleymes) om de kitrand uit de voeg te verwijderen. Door gebruik te maken van een afbreekmesje  blijft het mesje scherp tijdens het uitsnijden. Een techniek die vaak wordt toegepast voor kitvoeg verwijderen is om eerst een klein stukje van de kitvoeg los te halen en vervolgend de kit voorzichtig uit de voeg los te trekken. Op deze manier kan een groot stuk in één keer worden verwijderd. Een kitvoeg verwijderen dient wel voorzichtig te gebeuren om ongewenste beschadigingen te voorkomen.

Restjes van de kitvoeg verwijderen

Wanneer de grootste delen van een kitvoeg zijn verwijderd kan toch het voorkomen dat er restjes in de voeg achterblijven. Om deze restjes kit te verwijderen kan er het beste gebruik worden gemaakt van een speciaal daarvoor ontwikkelde cleaner. Door de voeg met deze cleaner in te smeren en deze even in te laten werken kunnen vervolgens alle restjes gemakkelijk uit de voeg worden verwijderde. Wanneer de kitvoeg verwijderd wordt van een kunststof oppervlakte is het van belang om goed na te denken over de schoonmaakspullen die worden gebruikt. Sommige middelen kunnen namelijk de kunststof aantasten.Vervolges is het zeer belangrijk om de kitvoeg goed schoon te maken te ontvetten voordat de nieuwe kitlaag wordt aangebracht.

Laat uw kitvoeg verwijderen door Eurokit

Kitvoeg verwijderen en opnieuw aanbrengen is een tijdrovende klus. De kit dient namelijk secuur te worden verwijderd zodat er geen restjes achterblijven en de nieuw aan te brengen kit zich goed kan hechten op de ondergrond. U kunt natuurlijk zelf de kitvoeg verwijderen, maar u kunt ook één van onze experts inschakelen. U bent er dan van verzekerd dat de kitvoeg goed wordt verwijderd. Daarnaast kunnen onze kitters ook de nieuwe kitvoeg aanbrengen. Voor meer informatie of het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat