Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Kitvoegen

Kitvoegen zijn een zeer belangrijk onderdeel voor het waarborgen van de hygiëne en het binnenklimaat van een kamer of ruimte. Daarnaast zijn de kitvoegen zeer belangrijk voor de isolatie. Goede kitvoegen zorgen er namelijk voor dat tocht en vocht buiten blijft en de warmte juist binnen blijft. Helaas zijn niet alle mensen zich bewust van het belang van goede kitvoegen.

Belang van kitvoegen onderhouden

Kitvoegen gaan slechts een beperkt aantal jaren mee. Vooral wanneer er sprake is van bewegende delen kan de levensduur van de kitlaag korter zijn. Daarom is het van groot belang dat de kitvoegen op de juiste wijze en met het juiste professionele materiaal aan worden gebracht. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de kitvoegen goed worden onderhouden. Vooral wanneer er sprake is van bewegende delen, omdat er dan sneller scheurtjes kunnen ontstaan in de kitvoegen. Ook wanneer de kitvoegen aan veel water bloot staan dienen deze goed te worden onderhouden, omdat schimmels kunnen gaan groeien of er lekkages kunnen ontstaan.

Beschadigingen en het loslaten van kitvoegen kunnen leiden tot lekkages en allerlei andere schade. Vaak zijn lekkages pas zichtbaar wanneer het al te laat is en er al grote schade is ontstaan op plekken die niet (goed) zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld onder het bad of douche. Deze schade kunnen vervolgens leiden tot zeer hoge en onnodige reparatiekosten tot aan het opnieuw moeten betegelen van je badkamer. Ook kan er ernstige schade ontstaan aan het plafond in de ruimte onder de lekkage. In het ergste geval kan dit leiden tot een verrot plafond dat in zijn geheel of gedeeltelijk moet worden vervangen. Dit soort werkzaamheden kunnen zeer veel geld kosten. Daarnaast dekken veel verzekeringen geen (gevolg)schade die het gevolg is van slecht onderhouden kitvoegen. Verzekeringen dekken dus geen schade meer die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud of loslatende kitvoegen. Om uzelf grote onnodige kosten te besparen is het van groot belang om de kitvoegen op de juiste wijze en met het juiste professionele materiaal aan te brengen. Vervolgens dienen de kitvoegen goed te worden onderhouden door ze regelmatig schoon te maken, droog te maken en te controleren. Daarnaast is het raadzaam om de kitvoegen iedere vijf jaar te vervangen. Daardoor weet u zeker dat uw kitvoegen niet de oorzaak kunnen zijn van lekkages en andere schade. Tevens bespaart u zichzelf stookkosten, omdat de kitvoegen een belangrijk onderdeel zijn van goede isolatie.

Kitvoegen door de vakmensen van Eurokit

Wilt u nog meer advies over kitvoegen lees dan verder op onze website of neem contact met ons op. Onze technische specialisten voorzien u graag van meer informatie. Wilt u dat de experts van Eurokit uw kitvoegen aanbrengen? Vraag dan direct een geheel vrijblijvende offerte aan.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat