Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Kitwerk aanbrengen

Waarom kitwerk aanbrengen?

Kitwerk aanbrengen is een zeer belangrijk en secuur klusje dat door een echte professional dient te worden uitgevoerd. Het aanbrengen van kitwerk is namelijk niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Kitwerk aanbrengen vergt kennis, handigheid en ervaring van de kitter. 

Wanneer het kitwerk niet op de juiste manier is aangebracht kunnen er lekkages en ander schades ontstaan. Het is dus zeer belangrijk dat het aanbrengen van kitwerk op de juiste wijze en met het juiste materiaal te gebeuren. Kitwerk aanbrengen is dus echt vakwerk dat door vakmensen dient te worden uitgevoerd.

Hoe moet je kitwerk aanbrengen?

Voordat het kitwerk kan worden aangebracht is het van belang om eerst de voeg goed schoon te maken en te ontvetten. Dit is vooral van groot belang wanneer de oude kit is verwijderd en er vervolgens nieuwe kitvoegen dienen te worden aangebracht. Wanneer dit niet grondig wordt gedaan kan het zijn dat de kit zich door het achterblijvende vuil niet goed aan de ondergrond kan hechten.

Wanneer de voegen goed schoon is gemaakt en droog is  kan het kitwerk worden aangebracht. De eerste stap bij het aanbrengen van kitwerk is het aftapen van weerszijden van de voeg. Vervolgens moet het kitpistool voor gebruik worden klaargemaakt. Voordat de kitkoker in het kitpistool geplaats kan worden is het van belang om de spuitmond van de kitkoker net zo breed af te snijden als de desbetreffende voeg. Het afsnijden dient in een hoek van 45 graden te worden gedaan, omdat tijdens het aanbrengen van het kitwerk het kitpistool ook in een hoek van 45 graden moet worden gehouden. Wanneer het kitpistool is klaargemaakt kunnen het nieuwe kitwerk worden aangebracht. Dit moet zeer zorgvuldig gebeuren door het kitpistool in het midden van de voeg te houden en de kit in het midden van de voeg tegen de bodem aan te spuiten. Door op deze wijze te werk te gaan krijgt de kit voldoende tegendruk en wordt het tegen de zijkanten van de voeg aangedrukt, waardoor de voeg goed wordt gevuld met de kit. Dit kan worden gecontroleerd door tijdens het spuiten te kijken of de kit voor de spuitmond uit loopt.

Nadat het kitwerk is aangebracht moet deze glad en strak worden afgewerkt. Het afwerken van het aangebrachte kitwerk kan worden gedaan door, met behulp van een kitlepel of met je wijsvinger vinger die is natgemaakt met zeepwater, de overtollige kit weg te halen en het kitwerk glad te strijken. Vervolgens kan de afplaktape worden verwijderd en is het kitwerk aanbrengen voltooid.

Kitwerk aanbrengen door Eurokit

Ons kitbedrijf is al sinds 1984 gespecialiseerd in kitwerk. Kitwerk aanbrengen is voor onze kitters dan ook geen enkel probleem.  Dit geldt voor alle omstandigheden en iedere ondergrond. Wij beschikken over de juiste professionele en hoogwaardige materialen in iedere gewenste kleur voor alle ondergronden. Niet alleen voor het aanbrengen van kit maar ook voor het verwijderen van kit of advies kunt u bij ons terecht. Wilt u meer informatie over al onze mogelijkheden of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag!

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat