Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Kit aanbrengen

Kit aanbrengen is een secuur klusje dat op de juiste wijze dient te worden uitgevoerd. Vaak denken mensen dat het aanbrengen van kit zomaar even wordt gedaan, maar het is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Het aanbrengen van kit vereist namelijk toch enige handigheid van de kitter. Daarnaast kunnen er lekkages en andere schade ontstaan wanneer de kit niet goed is aangebracht. Kit aanbrengen is dus echt vakwerk.

Benodigdheden kit aanbrengen

Kit aanbrengen zodat de kitvoeg er strak uitziet is een vak apart. Kit aanbrengen dient dan ook zorgvuldig te gebeuren met de juiste materialen. Iedere ondergrond vereist namelijk andere eigenschappen van de kit. Daarnaast oogt het een stuk mooier wanneer de juiste kleur kit is gebruikt. Zorg er dus voor dat  de juiste kitsoort in de juiste kleur wordt gebruikt. In de Eurokit Webshop is een uitgebreid assortiment aan kitsoorten en verwerkingsmaterialen beschikbaar. Heeft u vragen over welke kitsoort u het beste kunt gebruiken kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor het aanbrengen van kit zijn de volgende materialen nodig:

  • Juiste kitsoort in koker of worst
  • Kitpistool
  • Afplaktape
  • Een emmer met zeepwater en eventueel een kitlepel

Hoe moet je kit aanbrengen?

Kit aanbrengen kan pas worden gedaan wanneer de voeg goed is ontvet en schoongemaakt. Dit dient vooral goed te worden gedaan wanneer de oude kit is verwijderd. Gebeurt dit niet dan kan het zijn dat door achterblijvend vuil de kit niet goed aan de ondergrond hecht.

Wanneer de voeg goed schoon en droog is kan de kit worden aangebracht. Kit aanbrengen begint met het goed aftapen van weerszijden van de voeg. Vervolgens kan het kitpistool worden klaargemaakt. Voordat de kitkoker in het kitpistool wordt geplaatst is het van belang om de spuitmond van de kitkoker net zo breed af te snijden als de voeg. Dit dient in een hoek van 45 graden te gebeuren, omdat tijdens het kit aanbrengen het kitpistool ook in een hoek van 45 graden dient te worden gehouden.

Wanneer het kitpistool is klaargemaakt kan de kit worden aangebracht. Dit moet zorgvuldig gebeuren door de kit in het midden van de voeg tegen de bodem aan te spuiten. Door de kit op deze wijze aan te brengen krijgt de kit voldoende tegendruk en wordt het tegen de zijkanten van de voeg aangedrukt, waardoor de voeg goed wordt gevuld met de kit. Dit kan worden gecontroleerd door tijdens het spuiten te kijken of de kit voor de spuitmond uit loopt zoals in de onderstaande afbeelding wordt geillustreerd.                                                                                                                    

Kit aanbrengen op de juiste manier

Nadat de kit is aagebracht moet deze glad en strak worden afgewerkt. Het afwerken van de aangebrachte kit kan worden gedaan door, met behulp van een kitlepel of met een vinger die is natgemaakt met zeepwater, de overtollige kit weg te halen en de kitvoeg glad te strijken. Vervolgens kan de afplaktape worden verwijderd.

Kit aanbrengen door één van onze experts

Ons kitbedrijf is al sinds 1984 gespecialiseerd in kitwerk. Kit aanbrengen op iedere ondergrond is voor onze kitters dan ook geen enkel probleem. Wij beschikken over het juiste professionele materiaal in iedere gewenste kleur voor alle ondergronden. Niet alleen voor het aanbrengen van kit maar ook voor het verwijderen van kit of advies kunt u bij ons terecht. Wilt u meer informatie over al onze mogelijkehden of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag!

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat