Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Siliconenkit verwijderen

Siliconenkit kan na verloop van tijd gaan slijten, deels los gaan laten, zwart of smerig worden. Daarnaast kan de siliconenkit zelfs gaan beschimmelen. In deze gevallen is het van belang om de siliconenkit te verwijderen en vervolgens nieuwe kitvoegen aan te brengen. Hierdoor wordt schade voorkomen en zien de kitvoegen er ook nog eens fraai uit.

Oude siliconenkit verwijderen

Siliconenkit verijwden is eigenlijk alleen mogelijk door in eerste instantie gebruik te maken van de mechanische manier. Oftewel het gebruiken van een klein scherp afbreekmesje (bijvoorbeeld een stanleymes) om de siliconenkit uit de voeg te verwijderen. Door gebruik te maken van een afbreekmesje  blijft het mesje scherp tijdens het uitsnijden. Een techniek die vaak wordt toegepast om siliconenkit te verwijderen is om eerst een klein stukje van de kitvoeg los te halen en vervolgend de kit voorzichtig uit de voeg los te trekken. Op deze manier kan een groter stuk in één keer worden verwijderd. Siliconenkit verwijderen dient wel voorzichtig te gebeuren om ongewenste beschadigingen te voorkomen.

Restjes siliconenkit verwijderen

Wanneer de grootste delen van de siliconenkit zijn verwijderd kan toch het voorkomen dat er restjes in de voeg achterblijven. Om deze siliconenkit dan te verwijderen kan er het beste gebruik worden gemaakt van een speciaal daarvoor ontwikkelde cleaner. Door de voeg met deze cleaner in te smeren en deze even in te laten werken kunnen vervolgens alle restjes gemakkelijk uit de voeg worden verwijderde. Wanneer siliconenkit  verwijderd wordt van een kunststof oppervlakte is het van belang om goed na te denken over de schoonmaakspullen die worden gebruikt. Sommige middelen kunnen namelijk de kunststof aantasten.

Schoonmaken en ontvetten

Nadat de siliconenkit is verwijderd is deze nog niet klaar voor een nieuwe kitlaag. Het is van groot belang om de ondergrond goed schoon te maken en te ontvetten. Wanneer dit niet gebeurt en er toch buil of een druppel van de cleaner achterblijft zal de nieuwe kitlaag zich niet goed gaan hechten op de ondergrond. Onze experts adviseren om voor het ontvetten en schoonmaken van de voeg een sterke warme oplossing van soda te gebruiken. Door vervolgens de voeg goed en zorgvuldig te spoelen en vervolgens goed te laten drogen kan de nieuwe kitlaag worden aangebracht.

Siliconenkit verwijderen door Eurokit

Siiconenkit verwijderen is voor onze specialisten geen enkel probleem. Eurokit is opgericht in 1984  en heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van kitwerkzaamheden. Ook het verwijderen van siliconenkit is daar een onderdeel van. Voor vragen of meer informatie met betrekking tot onze dienstverlening kunt u gerust contact met ons opnemen.

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat