Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Voegen herstellen

Alle relevante informatie om voegen te herstellen, op te frissen en te repareren

Bij Eurokit hebben wij al jarenlange ervaring met het herstellen van voegen. Of het nu gaat om het repareren van voegen of het opfrissen van voegen, alles met betrekking tot voegen beheersen wij als geen ander. Met een speciale voegcoating en applicatie zorgen wij ervoor, dat de voegcoating in de voeg trekt en niet meer loslaat. Schimmels in de voeg worden voorkomen en een duurzame voeg is gegarandeerd. Wij werken met producten van Kiwitz.nl. Zij zijn al jaren onze partner op het gebied van voegcoating.

Met 7 verschillende kleuren kunnen wij elke voeg verven/coaten in de gewenste kleur. Er zijn verschillende manieren om voegen te reinigen en aan te passen.

1. Voegen vervangen

Veel mensen denken dat je voegen moet vervangen, als je nieuwe voegen wilt. Met de voegcoating en speciale applicatie kunnen wij in 95% van de gevallen de bestaande voeg laten zitten en met de coating herstellen. Hiermee voorkom je ook direct schimmelvorming bij de voeg. Vooral voegen in de badkamer en dan specifiek de voegen in de douche verkleuren en/of laten los. Voegen uitkrabben of voegen uitslijpen is veel werk, dat ook voor overlast zorgt. De voegcoating zet je in voor de volgende toepassingen:

  • voegen herstellen;
  • voegen lichter maken;
  • voegen kleuren;
  • schimmelvorming in de voeg voorkomen.

2. Voegcoating

Voegcoating is een product dat al langer wordt ingezet. Het succes van de voegcoating heeft te maken met de applicatie. Door de speciale manier van aanbrengen van de voegcoating met de specifieke applicatieborstel. Hierdoor trekt de voegcoating in de voeg, waardoor je de kleur echt kunt aanpassen.

3. Voegenverf

Voegenverf heeft het grote nadeel, dat het niet waterafstotend is. Op de markt zijn er ook verschillende partijen die voegenverf aanbieden. Voegenverf is ook een prima manier om een voeg te herstellen of de kleur van een voeg aan te passen. Qua verwerking is voegenverf veel lastiger dan het aanbrengen van een voegcoating.

4. Voegenfris

Voegenfris, voegenstift oftewel voegenmarker is geschikt voor het snel en gemakkelijk inkleuren van je tegelvoegen. Dit is een dun laagje, dat een tijdelijke oplossing is en niet leidt tot een duurzame oplossing.

5. Voor- en nadelen van de verschillende voegproducten

Er zijn veel verschillende producten om voegen te herstellen. Of het nu producten zijn om voegen op te frissen of de kleur van de voeg aan te passen, het heeft vaak hetzelfde doel. Het grootste verschil met de voegcoating is, dat de andere producten een tijdelijke oplossing bieden. Vaak zijn dat dunne verflagen die niet direct in de voegen trekken.

6. Schimmels badkamer en gezondheid

Schimmels zijn eencellige planten zonder bladgroen en deze kom je het vaakst tegen in de badkamer. Zolang het maar vochtig genoeg is, kunnen schimmels zich in de voegen nestelen. Ze vormen zich tot zwarte vlekken op de voegen tussen de tegels. Schimmels in huis zijn ongezond. Een schimmel plant zich voort door sporen te verspreiden via de lucht. Sommige schimmels kunnen infecties aan de luchtwegen veroorzaken. Daarnaast is de ‘typische schimmelgeur’ niet aangenaam in huis.

7. Opnieuw voegen badkamer

Het opnieuw invoegen betekent, dat je de bestaande voegen eerst moet verwijderen. Dit kan door middel van krabben, slijpen, frezen. In alle situaties is het veel werk, kun je de bestaande tegels  beschadigen en is er altijd overlast. In 9 van de 10 gevallen is dit overbodig en kun je de voegen herstellen met de voegcoating.

8. Voegen aanpassen naar andere kleur

Het aanpassen van bestaande voegen naar een andere kleur kan met behulp van de voegcoating. Veel mensen willen graag de bestaande voeg wit maken, dit is mogelijk op alle ondergronden.

9. Voorkom schimmelvorming in de voegen

Schimmelvorming bij voegen in de badkamer hebben niet altijd met het voegwerk te maken. Om schimmel in de voegen te voorkomen, is het van belang om het vochtgehalte laag te houden. Door een goede ventilatie is de kans kleiner dat schimmels zich voortplanten.

Klus aanmelden

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen