Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker en steeds vaker toegepast in de bouwsector. Door luchtdicht bouwen wordt de bouwkwaliteit en het wooncomfort in het algemeen vergroot. Tegelijkertijd wordt het energieverbruik van een gebouw verlaagd. Om aan de normen van luchtdicht bouwen en de luchtdoorlatendheid van een gebouw te voldoen is het van groot belang om alle kieren en naden goed af te dichten. Met name de kieren rondom deuren en ramen dienen goed te worden afgedicht. Deze kieren en naden vormen namelijk vaak relatief grote luchtlekken.

Wat is luchtdicht bouwen?

Luchtdicht bouwen betekent dat de luchtdoorlatendheid van een gebouw zo veel mogelijk beperkt wordt door alle kieren en naden in een gebouw goed af te dichten. Daarmee wordt voorkomen dat er ongewenste ventilatie en luchtstromen ontstaan.

Wanneer er ongewenste lucht binnenkomt van buiten is er sprake van infiltratie terwijl het bij exfiltratie gaat over lucht die van binnen naar buiten toe stroomt. Door luchtdicht bouwen toe te passen wordt er voorkomen dat koude en droge lucht van buiten binnendringt naar binnen en in contact komt met de vochtige en warme binnenlucht, waardoor vochtproblemen (schimmels) kunnen ontstaan. Daarnaast voorkomt het dat de warme binnenlucht ontsnapt naar buiten. Daarom is bij luchtdicht bouwen een goed ventilatieontwerp een belangrijke vereiste. De luchtstromen moeten worden gecontroleerd via bewust aangebrachte openingen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om vraaggestuurd te ventileren waarbij de ventilatiebehoefte wordt afgestemd op de luchtkwaliteit van de desbetreffende ruimte. Hierdoor blijft de relatieve luchtvochtigheid op peil en wordt vervuilde lucht afgevoerd, zodat er een comfortabel en gezond binnenklimaat ontstaat.

Voordelen luchtdicht bouwen

  • Aangenamer binnenklimaat
  • Geluidswerend
  • Voorkomt vochtproblemen
  • Minder energieverbruik

Luchtdicht bouwen en Eurokit

Wij bij Eurokit zijn zeer ervaren en gedreven in het afleveren van een kwalitatief uitstekend resultaat en helpen u met veel plezier met al uw afdichtingen in luchtdicht bouwen. Voor verdere vragen en inforamtie kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij hopen graag van u te horen!

Direct chatten?

Neem contact op via WhatsApp:

Open chat