Eurokit, dé professional voor al uw kitwerk!

Afkitten

Afkitten is het duurzaam afdichten van voegen, kieren en naden met een duurzaam elastisch materiaal. De primaire functie van het afkitten van openstaande voegen is om thermische werking van verschillende materialen op te vangen. Daarnaast zorgt het afkitten van voegen er voor dat er geen vocht of vuil op plaatsen komt waar je dat liever niet wilt hebben. Tevens maakt afkitten een ruimte fraaier doordat alle voegen er mooi en strak uit zien.

Waarom afkitten?

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom goed en strak afkitten van groot belang is namelijk;

  • Goed aangebrachte kitvoegen houden vocht, warmte en zelfs wind tegen.
  • Goede kitvoegen werken isoleren en besparen op stookkosten.
  • Goede kitvoegen voorkomen waterschade.
  • Goede kitvoegen voorkomen de groei van schimmels
  • Goed kitwerk voorkomt dat er vuil in de kieren en naden gaat zitten.
  • Goed en strak kitwerk ziet er fraai uit

Eurokit voorziet u graag van advies met betrekking tot het afkitten van al uw kieren, naden en voegen. Onze experts informeren u graag over wijze waarop u het beste uw badkamer, kozijnen of keuken etc. kunt afkitten. Daarnaast kunnen zij ook het werk voor u uit handen nemen.

Welke kitsoort voor het afkitten?

Voor een optimaal effect dient afkitten met het juiste materiaal te worden gedaan. Welke kitsoort er wordt gebruikt voor het afkitten is afhankelijk van de ruimte, de toepassing en de eisen waar het kitwerk aan dient te voldoen.

Om iedere voeg optimaal af te kunnen kitten zijn er verschillende kitsoorten ontwikkeld. Sanitairkit is er daar één van. Deze kitsoort wordt voornamelijk gebruikt voor het afkitten van kieren en naden in badkamers en andere vochtige ruimtes. Sanitairkit is zowel vocht- als schimmelwerend. Daarnaast hecht het zich aan vrijwel iedere ondergrond.

Voor het afkitten van een droge ruimte kan er bijvoorbeeld siliconenkit worden toegepast. Deze kitsoort is minder elastisch en hecht zich zeer goed op diverse ondergronden zoals hout, metaal en kunststof. De technische specialisten van Eurokit weten precies welke kit nodig is voor iedere toepassing en kunnen u voorzien van advies op maat. Daarnaast kunnen onze vakmensen ook uw kitwerkzaamheden uit handen nemen en al uw voegen voor u afkitten.

Zelf afkitten of een vakman inschakelen?

Het afkitten van kozijnen, keukens of badkamers is geen gemakkelijke klus dat zomaar even gedaan wordt. Afkitten van kieren en naden dient goed en secuur te worden uitgevoerd. Daarbij is het van groot belang dat het juiste materiaal wordt gebruikt. Eurokit bestaat al sinds 1984 en heeft ruim dertig jaar ervaring op het gebied van kitwerkzaamheden en epoxyvoegen. Wij geven u graag advies om het afkitten gemakkelijker te maken. Daarnaast kunnen wij u ook ontzien van deze werkzaamheden.

Afkitten door Eurokit

Kitbedrijf Eurokit bestaat al sinds 1984 en heeft ruim dertig jaar ervaring op het gebied van afkitten en epoxyvoegen. Onze technische specialisten beschikken over de juiste kennis en ervaring voor het afkitten van al uw kieren en naden. Daarnaast beschikken wij over de capaciteit voor het afkitten van zowel kleine als grote projecten. Zo hebben wij het nieuwe MST ziekenhuis in Enschede voorzien van ruim 125.000 meter nieuw kitwerk.

Heeft u advies nodig bij het afkitten, heeft u kitwerk uit te besteden of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie of advies. Ook voor een geheel vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.

Bel me terug

Laat hieronder uw gegevens achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Versturen